2016 m. liepos 26 d., antradienis

One awesome cheesecake




OMG. cheescakes is one of the best thing :) It is very easy, you can eat it with berries, with caramel or just plain...


I love making sweet things, not all are super easy but every time it is tasty and look cute. Sadly, the worst thing about sweet stuff it is not good for your sexy butt. This time cheesecake is a little naughty, but I will make some healthy deserts too.

Let's make it

CHEESECAKE

1 cup graham cracker crumbs
4 tbsp melted butter

1 cup sugar
3,5 tbsp corn flour
750 g cream cheese
2 eggs
1 cup cream
vanilla

First step mix cracker crumbs and butter, it should look like wet sand, slightly pack crackers in baking tray. heat oven to 175C and bake abut 10min then leave it to cool.

Mix eggs and sugar, until sugar desolves, mix in cream cheese and vanilla, then add corn flour and lastly cream. and that's it. now pour tour mixture in baking tray and bake for 40-45min. 

NOTE when you finish it will be a little wobbly it's ok. leave it to cool.


2016 m. vasario 2 d., antradienis

Idėja vaisių salotoms

vaisių salotos geras dalykas kai norisi kažko skanaus, gaivaus arba lengvo... aš esu iš tų žmonių pas kuriuos namie didžiąją dalį maisto sudaro vaisiai ir daržovės. tad iš ko pasigamint vaisių salotas visada yra.

aš turiu kelias taisykles kad salotos būtu suderintos ir atitiktu mano poreikius.





1. Naudoju 4-5 skirtingus vaisius. kai jų būna daugiau skoniai labai susipainioja ir gaunasi chaosas...
2. Stengiuosi, kad vaisiai būtu kuo įvairesnių spalvų
3. Salotose turi būti kažkas saldu pvz. bananai, melionai. tada kažkas citrusinio pvz. apelsinai. kažkas traškaus pvz. obuolys, kriaušė... o visa kita pagal fantazija, dažnai dedu kivius, man jie patinka.
4. Ant viršaus jogurtas. Na čia jau pagal jūsų skonį, aš naudoju geriamą jogurtą.
5. Galiausiai šiek tiek skonio paįvairinimui riešutai, chia sėklos, daiginti grūdai ar kas tik jums patinka. dažniausias mano pasirinkimas chia sėklos arba avižiniai dripsniai.




 O dabar visi pirmyn skaniai pavalgyt. 

Būkit sveiki ir laimingi :)

2016 m. vasario 1 d., pirmadienis

imbieriniai sausainiai

 vaje vaje kaip ilgai buvau dingus... darbas atėmė visą laiką. o turint kelias laisvas minutes maisto ruošimu neapsiimu, paprasčiausiai nėra tam jėgų.

dėl greitai paruošiamo ir dažniausiai nesveiko maisto, priaugau svorio, dėl to labai gailiuosi ir stengiuosi pasitaisyt :)

šiandienos receptukas tai imbieriniai sausainiai. jie minkšti ir labai dailios spalvos pagaminti juos labai lengva ir paprasta. nes kai valgai sausainiukus pasaulis tampa gražesnis.




Imbieriniai Sausainiai

Reikia:
 1 1/4 puodelio sviesto
2 puodeliai cukraus
2 kiaušinai
1/2 puodelio melasos
4 puodeliai miltų
1/2 a.š. druskos
4 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cinamono
1 a.š. imbiero miltelių
1/2 a.š. muskato

1/3 puodelio cukraus (apvoliojimui)

gaminimas labai paprastas. visų pirma sviestą, kambario temperatūros išsukit iki purios masės (jis turi gerokai pašviesėti). sudėti cukrų ir dar kelias minutes gerai plakti. po vieną sumušti kiaušinius. galiausiai supilti melasą. aš cukraus dėjau mažiau nei priklauso, ir sausainiai vis tiek buvo saldūs...

atskirame dubenyje sumaišykite sausus produktus. miltus, druską, kepimo miltelius ir prieskonius. sausą masę įmaišykit į drėgnąją masę. tešla turi būti minkšta bet ne per daug lipni. gerai išmaišius uždenkite tešlą ir valandai palikit šaldytuve. kadangi aš skubėjau tešlą įdėjau į šaldymo kamerą kelioms minutėms :) 

orkaitę įkaitinkit iki 175C. iš tešlos formuokit rutuliukus, juos apvoliokit cukruje ir dėliokit ant skardos palikdami didesnius tarpus. 

kepti reikia 10-11min. išėmus atvėsinkit ir viskas, galima ragauti. 




2015 m. liepos 19 d., sekmadienis

Čili troškinys



Geriausias dalykas tiek vasarą tiek žiemą. Tirštas, sotus ir aštrus troškinukas. Jei jums nepatinka čili, manau turite problemų :) juokauju, žinoma.

Manau, kad čili troškiniui visada galima rasti produktų namie, be to tai yra labai pigus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Tai gi, mieli studentai, meskit makaronus ir pulkit gaminti čili.

Mes gyvename dviese, tad ir receptas puikiai suderintas dviem, Jei jūsų daugiau arba kai norite pasilikti kitai dienai (o tai puikus pasirinkimas, mat kitą dieną jis dar geresnis)



Čili troškinys




Reikia:
1 skardinė pupelių (puikiai tinka pupelės pomidorų padaže)
0,5kg faršo jautienos (galima naudoti kiaulieną arba kalakutieną, bet čili turėtu būti su jautiena)
1 skardinė pomidorų
2v.š. pomidorų pastos (nebūtina, bet pageidautina)
1 didelis svogūnas
1 puodelis saliero
1 saldi paprika
1-2 čili paprikos (čia jau priklauso nuo jūsų skonio, asmeniškai aš tokiam kiekiui dedu dvi)
raudonėlio, druskos, pipirų
sauja sūrio (dažniausiai dedu fermentinį arba parmezano sūrį, tai ką turiu po ranką, šį kartą turėjau dar ir čederio kuris puikiai tiko)

Viskas labai paprastą ir net vyrai tikrai sugebės tai padaryt :) 

Pirmiausia puode, pakepinti svogūną, salierą ir abi paprikas. Sudėti faršą ir ant silpnos/vidutinės ugnies pakepinti. Kai mėsytė jau iškepusi galima supilti konservuotus pomidorus ir pomidorų pastą. Galiausiai supilti pupeles, jei darote didesnį kiekį ir naudojate dvi skardines, labai puiki mintis yra miksuoti pupeles. Dabar labai svarbu paragauti :) Troškinys niekada nesigaus vienodai, dėl to reikia ragauti. O paragavus belieka nuspręsti ko trūksta... druskos, pipirų o gal dar čili pipiriukų... Aš visur ir visada dedu raudonėlių. Jei norite skystesnio troškinio, labiau kaip sriubos, galima įpilti vandens.

Patiekiant ant viršaus užbarstyti sūrio ir petražolių.

Skanaus mielieji ! ! ! 


2015 m. liepos 14 d., antradienis

žiedinių kopūstų apkepėlis

Žiediniai kopūstai (arba kalafijorai) graži ir skani daržovė. Asmeniškai man ji patinka tiek žalia, pvz salotose, tiek ir kepta ar virta. :)

Apkepėlis yra be proto paprastas ir labai tinka vakarienei kai tingisi užsiimt sudėtingais patiekalais.







Žiedinių kopūstų apkepėlis



Reikės:
1 žiedinio kopūsto
1 v.š. sviesto
1 v.š. miltų
1 1/2 puodelio pieno
1 puodelio fermentinio sūrio
1/2 puodelio parmezano sūrio

Žiedinį kopūstą susmulkinti nedideliais vieno kąsnio gabalėliais ir sudėti į kepimo indą.

Atskirame inde ant nedidelės ugnies ištirpinti sviestą, suberti miltus ir išmaišyti. miltus kaitinti kelias minutes. Supilti pieną ir gerai išmaišyti, įberti druskos ir pipirų. Masė turi būti gana tiršta. 

Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti fermentinį sūrį. Padažą užpilti ant kopūstų. ant viršaus užbarstyti parmezano.

Kepti orkaitėje 20min. 200C



Crème brûlée arba degintas kremas

Kas gali būti geriau už šį nepaprastą desertą. Creme brulee yra viena iš pagundų kurioms negaliu atsispirti.

Jei kas nežinote apie ką kalbu tai creme brulee yra lengvas vanilės skonio kremas su traškia deginto cukraus plutele. pagaminti jį nėra sudėtinga, ir nereikalauja daug sudedamųjų dalių :)




Creme Brulee

Reikia:

2 puodeliai grietinėlės (35%)
5 kiaušinių tryniai
1/3 puodelio cukraus
1 vanilės ankštis

Trynius išsukt su cukrumi.

Vanilės ankštį perpjauti išilgai ir švelniai peiliu perbraukt vidine puse ir išimti minkštimą, Jį sudėti į grietinėlę kartu su likusia vanilės ankštimi. Grietinėlę kaitinti ant silpnos ugnies kol užvirs.

Karštą grietinėlę atsargiai supilti į trynius, Viską gerai išmaišyti.

Masę supilstyti į nedideles formeles, Jas sustatyti į didesnį indą su karštu vandeniu, vanduo turi apsemti puse indelio. 

Viską dėti į orkaitę ir kepti 18-20min. 165C. 

Baigus kept, atvėsinti kambario temperatūroje, tada sudėti į šaldytuvą. Kai kremas pakankamai vėsus galima išimti apibarstyti cukrumi ir jį apdeginti. 

JEI NETURITE KARAMELIZATORIAUS cukrų galima ištirpint atskirai ir užpilt ant kremo. 

Skanaus ! ! ! :)


Tobulas desertas. Man pagal šį receptą išeina 6 indeliai kremo. Vis gi. Kaip pastebėjote, lieka nemažai kiaušinių baltymų. Jei norite galitė kepti blynus ar omletą :) 

Aš šią dilemą išsprendžiau labai paprastai. Daugiau saldumynų.



Morengiukai

Reikia:

5 kiaušinių baltymai
1 1/2 puodelio cukraus
vanilės esencijos
žiupsnelio druskos

Baltymus plakti. Kai susidarys putos supilti druską. Plakant po šaukštą supilt cukrų. Galiausiai, kai jau putos bus tvirtos supilti vanilę. 

Morengus galima formuoti šaukštu arba sudėti į konditerinį maišelį, čia jau jūsų fantazija.

Kepti 90C  ~90min.


2015 m. liepos 9 d., ketvirtadienis

Vištienos salotos

Sveikas maistas turėtu būti daugumos prioritetas. Dėja ne visada taip išeina. Žinau, kad kartais trūksta laiko sėdėt virtuvėje, o kartais tiesiog truputėli tingisi.

Vis gi po tokių "atsipalaidavimų" nuo virtuvės, ir pažiūrėjus į veidrodį ar netenka nusivilt? tikiu, kad ne aš viena svajojam jog prabudus ryte visi nereikalingi kilogramai bus stebuklingai ištirpę :)



Šios salotos nėra sudėtingos ir nereikalauja daug laiko, o ir mūsų pilvukai džiaugsis :)



Vištienos salotos

Reikės:
2 puodeliai smulkintos virtos vištienos
1/2 puodelio vynuogių
1/2 puodelio smulkintų obuolių
1/3 puodelio saliero
1/3 puodelio mėlynų svogūnų
1/3 puodelio džiovintų spanguolių
1/4 puodelio lieso jogurto
šlakelio citrinų sulčių
 druskos, pipirų


Vištieną viriau su truputėliu druskos, jei nemėgstat virtos galima naudoti kepta. Iš vynuogių išimti kauliukus. Viską sumaišyti, citrinos dėti pagal skonį.

Štai kaip viskas paprasta. Salotas galima valgyti vienas, arba padaryti superinį sumuštinį su tamsia dauonele.