Apkepėlis yra be proto paprastas ir labai tinka vakarienei kai tingisi užsiimt sudėtingais patiekalais.
Žiedinių kopūstų apkepėlis
1 žiedinio kopūsto
1 v.š. sviesto
1 v.š. miltų
1 1/2 puodelio pieno
1 puodelio fermentinio sūrio
1/2 puodelio parmezano sūrio
Žiedinį kopūstą susmulkinti nedideliais vieno kąsnio gabalėliais ir sudėti į kepimo indą.
Atskirame inde ant nedidelės ugnies ištirpinti sviestą, suberti miltus ir išmaišyti. miltus kaitinti kelias minutes. Supilti pieną ir gerai išmaišyti, įberti druskos ir pipirų. Masė turi būti gana tiršta.
Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti fermentinį sūrį. Padažą užpilti ant kopūstų. ant viršaus užbarstyti parmezano.
Kepti orkaitėje 20min. 200C
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą