Šiandien kai vis dar pilna gražiai atrodančių braškių kepu varškės pyragą. Pyragas fantastiškas. Nors ir išėjo tikrai nemažas, Tačiau nespėjau mirktelti kaip visas pradingo :) viskas buvo išlaižyta...
Pagrindui:
2 puodeliai šokoladinių sausainių trupinių
1/4 puodelio tirpinto sviesto
2 v.š. cukraus
pyragui:
4 puodeliai kreminės varškės (500g.)
1 2/3 puodelio cukraus
1/4 a.š. druskos
4 kiaušiniai
2 kiaušinių tryniai
vanilės
1/4 puodelio grietinės
braškių sluoksniui:
1 puodelis trintų braškių
3 v.š. vandens
2 v.š. cukraus
1 a.š. krakmolo
šviežių braškių papuošimui
GAMINIMAS:
1. Pagrindui sumaišyti visus produktus. Mase turi būti kaip drėgnas smėlis. tada gražiai neskubant suslėgti į forma (27cm).
2. Suplakti varškę, cukrų ir druska. Plakant po viena įmušti kiaušinius. Supilt vanilę ir grietinę.
Mase supilti i forma. Kepimo firma įdėti į didesni indą su karstu vandeniu. Kepti ~70-80min. 175C įkaitintoje orkaitėje.
3. Braškes pertrinti per smulku sieteli, sumaišyti su cukrumi, vandeniu ir krakmolu. kaitinti ant silpnos ugnies kol sutirštės. Leisti atvesti.
4. Atvėsusį pyragą papuošti braškėmis ir apipilti braškių padažu.
Skanaus !!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą