2016 m. vasario 1 d., pirmadienis

imbieriniai sausainiai

 vaje vaje kaip ilgai buvau dingus... darbas atėmė visą laiką. o turint kelias laisvas minutes maisto ruošimu neapsiimu, paprasčiausiai nėra tam jėgų.

dėl greitai paruošiamo ir dažniausiai nesveiko maisto, priaugau svorio, dėl to labai gailiuosi ir stengiuosi pasitaisyt :)

šiandienos receptukas tai imbieriniai sausainiai. jie minkšti ir labai dailios spalvos pagaminti juos labai lengva ir paprasta. nes kai valgai sausainiukus pasaulis tampa gražesnis.




Imbieriniai Sausainiai

Reikia:
 1 1/4 puodelio sviesto
2 puodeliai cukraus
2 kiaušinai
1/2 puodelio melasos
4 puodeliai miltų
1/2 a.š. druskos
4 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cinamono
1 a.š. imbiero miltelių
1/2 a.š. muskato

1/3 puodelio cukraus (apvoliojimui)

gaminimas labai paprastas. visų pirma sviestą, kambario temperatūros išsukit iki purios masės (jis turi gerokai pašviesėti). sudėti cukrų ir dar kelias minutes gerai plakti. po vieną sumušti kiaušinius. galiausiai supilti melasą. aš cukraus dėjau mažiau nei priklauso, ir sausainiai vis tiek buvo saldūs...

atskirame dubenyje sumaišykite sausus produktus. miltus, druską, kepimo miltelius ir prieskonius. sausą masę įmaišykit į drėgnąją masę. tešla turi būti minkšta bet ne per daug lipni. gerai išmaišius uždenkite tešlą ir valandai palikit šaldytuve. kadangi aš skubėjau tešlą įdėjau į šaldymo kamerą kelioms minutėms :) 

orkaitę įkaitinkit iki 175C. iš tešlos formuokit rutuliukus, juos apvoliokit cukruje ir dėliokit ant skardos palikdami didesnius tarpus. 

kepti reikia 10-11min. išėmus atvėsinkit ir viskas, galima ragauti. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą