2015 m. liepos 19 d., sekmadienis

Čili troškinys



Geriausias dalykas tiek vasarą tiek žiemą. Tirštas, sotus ir aštrus troškinukas. Jei jums nepatinka čili, manau turite problemų :) juokauju, žinoma.

Manau, kad čili troškiniui visada galima rasti produktų namie, be to tai yra labai pigus ir lengvai pagaminamas patiekalas. Tai gi, mieli studentai, meskit makaronus ir pulkit gaminti čili.

Mes gyvename dviese, tad ir receptas puikiai suderintas dviem, Jei jūsų daugiau arba kai norite pasilikti kitai dienai (o tai puikus pasirinkimas, mat kitą dieną jis dar geresnis)



Čili troškinys




Reikia:
1 skardinė pupelių (puikiai tinka pupelės pomidorų padaže)
0,5kg faršo jautienos (galima naudoti kiaulieną arba kalakutieną, bet čili turėtu būti su jautiena)
1 skardinė pomidorų
2v.š. pomidorų pastos (nebūtina, bet pageidautina)
1 didelis svogūnas
1 puodelis saliero
1 saldi paprika
1-2 čili paprikos (čia jau priklauso nuo jūsų skonio, asmeniškai aš tokiam kiekiui dedu dvi)
raudonėlio, druskos, pipirų
sauja sūrio (dažniausiai dedu fermentinį arba parmezano sūrį, tai ką turiu po ranką, šį kartą turėjau dar ir čederio kuris puikiai tiko)

Viskas labai paprastą ir net vyrai tikrai sugebės tai padaryt :) 

Pirmiausia puode, pakepinti svogūną, salierą ir abi paprikas. Sudėti faršą ir ant silpnos/vidutinės ugnies pakepinti. Kai mėsytė jau iškepusi galima supilti konservuotus pomidorus ir pomidorų pastą. Galiausiai supilti pupeles, jei darote didesnį kiekį ir naudojate dvi skardines, labai puiki mintis yra miksuoti pupeles. Dabar labai svarbu paragauti :) Troškinys niekada nesigaus vienodai, dėl to reikia ragauti. O paragavus belieka nuspręsti ko trūksta... druskos, pipirų o gal dar čili pipiriukų... Aš visur ir visada dedu raudonėlių. Jei norite skystesnio troškinio, labiau kaip sriubos, galima įpilti vandens.

Patiekiant ant viršaus užbarstyti sūrio ir petražolių.

Skanaus mielieji ! ! ! 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą