2015 m. liepos 14 d., antradienis

žiedinių kopūstų apkepėlis

Žiediniai kopūstai (arba kalafijorai) graži ir skani daržovė. Asmeniškai man ji patinka tiek žalia, pvz salotose, tiek ir kepta ar virta. :)

Apkepėlis yra be proto paprastas ir labai tinka vakarienei kai tingisi užsiimt sudėtingais patiekalais.







Žiedinių kopūstų apkepėlis



Reikės:
1 žiedinio kopūsto
1 v.š. sviesto
1 v.š. miltų
1 1/2 puodelio pieno
1 puodelio fermentinio sūrio
1/2 puodelio parmezano sūrio

Žiedinį kopūstą susmulkinti nedideliais vieno kąsnio gabalėliais ir sudėti į kepimo indą.

Atskirame inde ant nedidelės ugnies ištirpinti sviestą, suberti miltus ir išmaišyti. miltus kaitinti kelias minutes. Supilti pieną ir gerai išmaišyti, įberti druskos ir pipirų. Masė turi būti gana tiršta. 

Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti fermentinį sūrį. Padažą užpilti ant kopūstų. ant viršaus užbarstyti parmezano.

Kepti orkaitėje 20min. 200C



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą