2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

vasariškas pyragas su braškėmis






Vasara. Nežinau  kaip ka kiti valgo šiuo metu, bet aš galiu būti gyva vien tik šviežiais vaisiais ir uogom... Braškes valgau tol kol pasidaro bloga ir nebegaliu žiūrėti į jas. tada giliai atsikvepiu ir valgau toliau :)





Šiandien kai vis dar pilna gražiai atrodančių braškių kepu varškės pyragą. Pyragas fantastiškas. Nors ir išėjo tikrai nemažas, Tačiau nespėjau mirktelti kaip visas pradingo :) viskas buvo išlaižyta... 



Varškės pyragas su braškėmis

Pagrindui:
2 puodeliai šokoladinių sausainių trupinių
1/4 puodelio tirpinto sviesto
2 v.š. cukraus

pyragui:
4 puodeliai kreminės varškės (500g.)
1 2/3 puodelio cukraus
1/4 a.š. druskos
4 kiaušiniai
2 kiaušinių tryniai
vanilės
1/4 puodelio grietinės

braškių sluoksniui:
1 puodelis trintų braškių
3 v.š. vandens
2 v.š. cukraus 
1 a.š. krakmolo

šviežių braškių papuošimui


GAMINIMAS:

1. Pagrindui sumaišyti visus produktus. Mase turi būti kaip drėgnas smėlis. tada gražiai neskubant suslėgti į forma (27cm).

2. Suplakti varškę, cukrų ir druska. Plakant po viena įmušti kiaušinius. Supilt vanilę ir grietinę. 
Mase supilti i forma. Kepimo firma įdėti į didesni indą su karstu vandeniu. Kepti ~70-80min. 175C įkaitintoje orkaitėje.

3. Braškes pertrinti per smulku sieteli, sumaišyti su cukrumi, vandeniu ir krakmolu. kaitinti ant silpnos ugnies kol sutirštės. Leisti atvesti.

4. Atvėsusį pyragą papuošti braškėmis ir apipilti braškių padažu. 

Skanaus !!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą